Skip to main content

Pekka Järvinen aikoo istuttaa salolaisia yrityksiä ja Aalto-yliopiston tutkijat yhden pöydän ääreen

–    Sitä olen aina sanonut, että työnteon pitäisi olla hauskaa, sanoo Pekka Järvinen. Pekka Järvisen kotitoimistosta aukeaa näköala Särkisalon maisemiin.
–    Onneksi on ollut haastavia projekteja.
Särkisalossa asuvan Järvisen työhistoria onkin melkoisen monipolvinen ja vaihteleva. 

Teknillisen korkeakoulun tuotantotalouden tekniikan tohtorin tehtävistä jäi sivuun vuonna 2004.       
Särkisalon rauhassa mies miettii, että pidempien matkojen reissaaminen alkaa riittää.  
Edessä häämöttää kuitenkin yksi hanke,  jonka vetäjäksi  Järvinen olisi vielä valmis palaamaan  osa-aikaeläkkeeltä toviksi päivätöihin Aalto-yliopistoon.  
Järvisen pohjustamassa Salo Fusion – hankkeessa pyritään saamaan salolaisille yrityksille vähintään yksi tuote tai palvelu, joka mahdollistaa kannattavan liiketoiminnan ja kasvun. Hanketta koordinoi Yrityssalo ja yrittäjien kanssa samaan pöytään istuvat Aalto-yliopiston Design factoryn tutkijat.  
–    Tutkijat eivät voi tulla mahdottomasti konsultoimaan ja neuvomaan. Enemmänkin on kyse siitä , että annetaan vaihtoehto, miten voisi ajatella. Yritysten vastuulla on sitten, aletaanko niin ajatella.

Särkisaloon asettuminen oli Järviselle luonnollinen valinta. Salolaissyntyiselle miehelle ehti kiireisimpinäaikoina kertyä liki 200 matkapäivää vuodessa.  
Kaiken ohessa mielikuvitus on raksuttanut mittaan tuloksellisesti. Järvisen nimissä on satakunta patenttia ja –hakemusta.  Moni on työsuhdepatentteja, jotka on ostanut kulloinenkin työnantaja.
Yhtä ylpeydenaihetta yli muiden Järvinen ei tohdi nimetä, mutta Monoaxlen nimellä kulkenut keksintö on jäänyt mieleen.  Monoaxle oli radio-ohjattava vetolaite satamiin.  Erityisen rakenteen ansiosta sen sai kääntymään ympäri käytännössä paikallaan.  Hanke eteni kansainväliseksi patentiksi asti ja laite oli koekäytössä muun muassa Ruotsissa.

Koko juttu Perniönseudun Lehdestä

Jaa artikkeli:
ASDF