Skip to main content

Calcio vai Fútbol?

Jalkapallo on kummallinen peli. Ottelussa jähnätään puolitoista tuntia. Miljoonapalkkoja tienaavat pelaajat näyttävät kilpailevan enemmänkin näyttelemisessä kuin pallon potkinnassa. Taklattu pelaaja jää kuin kuolleena nurmen pintaan, mutta vilkuilee kulmiensa alta tuomaria. Hetken päästä koetaan ihmeparantuminen. Pelaajat vaikuttavat kuin tolloilta, jotka eivät tajua, että nykyaikaisen televisiotekniikan hidastukset paljastavat heidän kujeensa.

Maaleja otteluissa tulee vähän, ja ne syntyvät aika sattumanvaraisesti. Kumpi joukkue tahansa voi voittaa.
Vuoden 2004 Portugalin kisoissa Kreikka selviytyi yllättäen alkulohkosta jatkoon. Pudotuspeleissä se voitti molemmat ottelunsa rähmämaaleilla 1-0. Loppuottelussa Portugalia vastaan Kreikka sai kulman jälkitilanteessa ainoan maalipaikkansa, josta muovinen Roteiro saatiin ujutettua verkkoon. Ja yllättäen, Kreikka oli Euroopan paras futismaa!

Teeveen hidastukset paljastavat törkeitä tuomarivirheitä. Jalkapallopomot eivät kuitenkaan hyväksy nykytekniikkaa otteluihin. He sanovat, että tosiaikainen tuomarointi ja inhimilliset virheet kuuluvat peliin. Tekeväthän pelaajatkin kaiken aikaa kardinaalivirheitä. Ampuvat parista metristä katsomoon.
Viime MM-kisojen aikaan satuin oleskelemaan Britanniassa. Sikäläisittäin maailman tärkeimmässä ottelussa, siis Englannin ja Saksan välisessä, pallo saatiin ylähirren kautta puoli metriä Saksan maalin sisäpuolelle. Maalia ei hyväksytty. Törkeän tuomarivirheen seurauksena jatkossa otteluihin otettiin uudet avustavat tuomarit, jotka seisoskelevat kummassakin päädyssä maalin vasemmalla puolella. Nyt ei enää voi tapahtua virhettä.
No, kaikki näkivät taannoin töllöstä, että Ukrainan ilmiselvä maali hylättiin.
Viime viikkoina pelattiin taas Euroopan mestaruudesta. Niissä peleissä päästiin pitkälle ennen, kuin tuli ensimmäinen maaliton peli. Ja se oli tietysti Englannin hodgsonilaisen taktiikan riemuvoitto. Englannin sietikin hävitä sellainen matsi rankkarikilpailussa. Onhan maa hävinnyt seitsemän kahdeksasta käymästään rangaistuspotkuratkaisusta arvokilpailuissa.

Iso-Britannia keittää muuten kummallista soppaa jalkapallossa. Pelin kotimaa Britannia ei ole osallistunut vuosikymmeniin olympialaisten futikseen. Syynä on tietysti se, että Britannian ”maat” ovat kansainvälisen jalkapalloliiton jäseniä ja haluaisivat osallistua omineen. Lontoon kisoissa Iso-Britannia aikoo vihdoin pelata, mutta ”maat” riitelevät vieläkin joukkueen kokoonpanosta.

Espanja on jalkapallossa maailman ykkösmaa. Se on voittanut putkeen parikin arvoturnausta. Itse asiassa se on aika ylivoimaisesti ykkönen. Euro 2012 -turnauksessa oli kuitenkin hiuskarvan varassa, että maa olisi jäänyt alkulohkoonsa. Maailman neljäs, Alankomaat räpelsi alusta alkaen ja putosi. Finaalissa maailman ykkönen kohtasi sitten maailman 12. parhaan. Yllättäen tulos noudatti nyt ennakkoasetelmia. Espanja ei vain voittanut vaan murskasi moninkertaisen maailmanmestarin. Eikä vaan murskannut vaan käänsi vielä veistä haavassa ja murjoi azzurrit maanrakoon.

Espanja on taloudellisesti Euroopan Unionin surkimus, eikä Italia tule kaukana perässä.  Toivottavasti futisvoitto antaa espanjalaisille virtaa tehdä työtä ja maksaa veroja vaikka jo huomenna.
Ja toivottavasti tappio ei tyhjennä täysin italialaisten akkuja.
pajen

Jaa artikkeli:
ASDF