Skip to main content

Naiskolmikko voi saada osan kaupungin asioista järjestykseen

Kävin Salossa. Se on taajama noin 5 km Uskela-Salo joen kahden puolen. Joelle ei ole saatu yhteistä nimeä, kun se kulkee kahden kunnan läpi.
Kun jatkoin matkaa Turkuun niin huomasin, että Halikon kunnan  kyltit olivat ennallaan, niin kuin ovat olleet vuosikymmeniä.
On helppo uskoa, että neljä vuotta sitten tehty alueen kuntien fuusio on vain fuusio. Salo on keskus, joka kasvaa ja muut ”kaupunginosa-kunnat” reuna-alueilla köyhtyvät. Näin on päättänyt markkina-talous. Valitettavasti tätä tosiasiaa eivät muuksi muuta aluetoimikuntien puuhastelut. Ei ole syntynyt uutta kaupunkikokonaisuutta.

Sokeritehtaan vieressä oli suuria kasoja. Päättelin, että kyseessä on kivihiilikasoja. Viherpiipertäjät haluavat alueen metsät luonnonsuojelualueiksi. Tähän kaupunki on valmistautunut hankkimalla kivihiiltä kun lähiseudulta ei saa bioenergiaa. Montakohan kiinalaista kaivostyöläistä on menettänyt henkensä noiden kivihiilikasojen aikaansaamiseksi. Viherpiipertävät luovat kysyntää kivihiilelle ja markkinatalous rahtaa hiiltä maailman ääristä. Varmuuden vuoksi vielä Salo toimittaa polttokelpoiset roskat/jätteet satojen kilometrien päähän ja taas lisää hiiltä palaa kirkkaasti.

 Jos alueelta eduskuntaan valittu ministeri tekee omalle takapihalleen luonnonsuojelualueen, niin onko hän tässä päätöksessä jäävi?

Katselin Salon kaupungin logoa. Aaltoilevia vihreitä viivoja. Kuva muistuttaa hämmästyttävästi Nokia Siemens Networkin  punertavaa logoa. Sama propellli, hieman eri asennossa. Konsultti on tehnyt hyvän tilin nopeasti myymällä saman asian kahteen kertaan. Salon logo plagioi IT-teollisuutta ja silloin ymmärsin, ettei Salo haluakkaan olla tekemisissä biotalouden kanssa, kun tähän lisää vielä fuusion aikana tärkeimmäksi asiaksi nousseen vaakunan sarven.

Salon torilla kerrottiin, että kaupungintalo rakennettiin siksi, että kyläpäällikkö saa kaikki alaisensa huutoetäisyydelle. Nyt on selvinnyt, etteivät alaiset pysy kuuloetäisyydellä. Eivät käytä kulunvalvontalaitteita, mutta häviävät omille teille päiväksi pariksi. Kyläpäällikkö nyt siis tietää etteivät alaiset ole paikalla, mutta ei tiedä missä he ovat. Pitäisikö asialle tehdä jotain?
Torilla kerrottiin myös, että kaupunkia alkaa johtaa kolme naista. Naiset ovat yleensä parempia talousosaajia kuin miehet. Uskon, että  nämä talousosaajat saavat esimerkiksi osan yllä olevista asioista järjestykseen.
Toinen, huonompi vaihtoehtoehto, on että,  näistä kolmesta päättäjästä muodostuu kolmen tädin kukkahattu-troikka, joka antaa asioiden mennä entistä rataansa ja virkamiehet hymyilevät vienosti, kun ei tarvitse aloittaa talouden siivousta.
Kumpikohan vaihtoehto toteutuu?
Parempaa Uutta Vuotta

Peruskuntalainen

Jaa artikkeli:
ASDF