Skip to main content

Saimme sitä taas tuutin täydeltä. Tai pitäisikö tarkentaa tuuttien täydeltä.
Amerikkalainen mediajätti Discovery Communications omistaa olympialaisten TV-oikeudet Euroopassa. Se myyskentelee niitä muille.

Yhtiö teki omistamastaan Eurosportista olympiakanavan. Suomessa taistelu lähetysoikeuksista huipentui miesten jääkiekossa. Yle ei lopulta saanut oikeutta juhlistaa meille pedattua kiekkokultaa. Mutta mitä Yle menetti? Tai mitä Discovery voitti? Laskettiin, että päästäisiin sopimukseen NHL-pelaajien osallistumisesta Korean kisoihin. Neuvottelijat jäkättivät kuitenkin poteroissaan kuin valtakunnansovittelijan toimistossa ikään. Olympialaisissa jouduttiin tyytymään mestiskiakkoon ja vilttiketjusta napattuihin selostajiin.

Päävalmentajan mukaan Leijonat oli koko ajan oikeilla jäljillä. Tilastotkin osoittivat hyvään suuntaan. Taidettiin kuitenkin lukea vääriä tilastoja ja seurata valejälkiä. Saksa oli meille makea suupala. Sitten se pelasti Suomen maineen pudottamalla Ruotsin. Ja lopulta Saksa taisi pelastaa koko olympiakiekon.

Ennen vanhaan Saksa kiusasi Suomea. Pelottavan näköinen korsto Iso-Erich Kühnhackl hyydytti meidät mm. Sarajevossa. Kun Saksan jääkiekkosarja avattiin ulkomaisille pelaajille, omat lupaukset eivät enää päässeet pelaamaan. Siitä seurasi taantuma, joka viimein näyttää päättyneen. Saksa tulee olemaan taas vaikea vastustaja.
Saksa on iso ja vahva urheilumaa. Jalkapallon ohella Saksassa löytyy takuulla tilaa myös jääkiekolle.

Suomi ei ole enää iso eikä vahva talviurheilumaa, vaikka Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön asettama vähimmäistavoite kuudesta seitsemään mitalia täyttyikin. Huippu-urheiluyksikön kovapalkkaiset kaunopuhujat voinevat palata rauhassa kotiin valmistelemaan työhakemuksiaan.

On sovittu, ettei huippu-urheiluyksikön määräaikaisia työsopimuksia uusita automaattisesti, vaan paikat pannaan avoimeen hakuun.Johtajan palli on jo haussa.

Olympiakomiteaa avustaa hakijoiden arvioinnissa tunnettu urheilumies, konsultti Marcus Herold. Pääpomo otti lusikan kauniiseen käteen ja kertoi vetäytyvänsä.
Vuonna 2010 asetettu Huippu-urheilun muutostyöryhmä, josta kehkeytyi Huippu-urheiluyksikkö, sai aikaan kohua. Sen lanseeraamia ideoita ”Urheilijan polku” ja ”Urheilija keskiössä” pidettiin tosielämälle vieraina. Eniten turpiin tuli ryhmän holtittomasta rahankäytöstä, josta Suomen Kuvalehti julkaisi vuonna 2016 artikkelin.
HuMun vision mukaan Suomi on vuonna 2020 paras Pohjoismaa menestyksen, järjestelmän toimivuuden ja urheilun arvostuksenkin kannalta. Vaikka presidentti arvostikin olympiaurheilijoita lentokentän paluujuhlassa, asiantuntijapiireissä tavoitetta pidetään harmittavana, jopa kiusallisena. Sitä ei oikein tohdi rehdisti puolustaa eikä sen avulla saa urheilulle lisää julkista tukea.

Mutta onhan meillä pesis ja formula.

pajen.fi

Jaa artikkeli:
ASDF