Skip to main content

Tero Nissinen ei luulekaan tulevansa Saloon helppoon pestiin

Tero Nissinen saapui Kemin “Virkavillarilla” Vihreä Kemi -hankkeen tilaisuuteen.
Kuva Teija Laurinolli / Kemin kaupunki.

Kemin kaupunginjohtajan Tero Nissisen puhelin tuuttaa varattua sovittuna haastatteluaikana. Mies soittaa takaisin ja selvittää olleensa puhelimessa Salon kaupunginhallituksen puheenjohtajan kanssa.

Luonnollisesti. Salon valtuusto valitsi Nissisen maanantaina äänin 33-18 kaupunginjohtajan virkaan Saloon ja tiistaina aikataulusta oli jo aavistus: näillä näkymin Nissinen aloittaa uudessa tehtävässään vuodenvaihteessa.
–Siinä ehtii ottaa oman orientaationsa työhön ja sitten aloittaa uusi valtuusto eli se joukkue, jonka kanssa töitä tehdään.
–Operatiiviseen toimintaan en vielä osallistu, mutta toki seuraan tarkasti mitä Salossa tapahtuu.

Hän myöntää, että nykyistä työpaikkaa, Kemiä asukasluvultaan noin kaksi kertaa suuremmassa Salossa riittää opeteltavaa.
–Pitäjähän on laaja ja monipuolinen. Syksyn mittaan teen lyhyempiä käyntejä ja  uskon jalkautumiseen.

Talousluvut tietävät sitä, että Salossa puhutaan ensi vuonna jälleen rahasta.
–Ruusuilla tanssimista en odotakaan. Salossa on eletty kymmenen vuotta kuntaliitoksen jälkeistä aikaa. Ehkä nyt olisi paikallaan katsoa, mikä on se Salo kaksi piste nolla, eli mitä halutaan seuraavan kymmenen vuoden kuluttua.

Tässä vaiheessa maaseudulla huolestutaan: joko taas ollaan palveluiden kuten koulujen kimpussa. Nissinen sanoo, että aikaan pitäisi saada päätöksiä siitä, mikä on kestävä palveluiden taso sekä kuntalaisten että talouden vinkkelistä.
–Sitä ei voi luvata, ettei mihinkään kajota, mutta valtuustohan päätökset tekee. Ne voivat olla kipeitä, toisaalta niiden olisi hyvä olla sellaisia, että kaikki voivat niiden kanssa jotenkin elää ja että ei ole sitä ikuista pelkoa ja huolta.

Iso osa Salosta on maaseutua ja Nissinen nostaisi tämän vahvuudeksi, jota pitäisi tuoda esiin entistä väkevämmin.
–Mietitään nyt Perniötä, merellisyyttä ja matkailuelinkeinoa. Salo on etelän kasvukolmiossa ja pitäisi tuoda esiin, mitä vaihtoehtoja meillä on ja saada oma siivu siitä kasvusta.

Säästämisen vastapuolella on tulokehitys. Nissinen muistuttaa, että kaupungin tehtävänä on myös pitää huolta yritysten toimintaedellytyksistä.
–Kaavoitus, elinkeinopuolen palvelut. Niiden prosessien pitää toimia liukkaasti. Pitää muistaa, että kolme neljästä työpaikasta syntyy jo olemassa oleviin yrityksiin, vaikka tietysti on mediaseksikästä etsiä ihmeitä kauempaa.

Nissinen aikoo muuttaa Saloon vielä ennen vuodenvaihdetta, miksei maallekin, mutta uusi osoite ei vielä ole tiedossa.
–Ei ole mitään sellaista periaatetta, että pitää asua kahden korttelin päässä kaupungintalolta.

Koko juttu 27.8. lehdessä. 

Jaa artikkeli:
ASDF