Teijolla käy säännöllisesti venäjänkielinen sorina.
Matkailualan ja muutkin yrittäjät ovat tarttuneet härkää sarvista ja alkaneet opiskella tarpeelliseksi koettua kieltä porukalla. Itänaapurista tullaan eteläiseen Saloon vapaa-ajan viettoon jatkuvasti entistä enemmän ja kielivalikoiman laajentamiselle on näin hyvät syyt.
Kuin sattumalta kielikurssi osuu sellaiseen ajankohtaan , jossa puhutaan vieraiden kielten opiskelusta ja todenteolla mietitään, pitäisikö toisen pakollisen kielen esimerkiksi Itä-Suomessa ollakin venäjä.
Salossa ruotsin aseman on oltava tukeva ja lukuintoa soisi löytyvän jatkossakin, vahvasti kaksikielinen alue alkaa heti Kemiönsaaren ja Raaseporin rajalla.
Siinä sivussa pitäisi kuitenkin pitää huoli siitä, että venäjäkin pysyy esimerkikiksi kouluissa valittavana. Jos ja kun Salo haluaa olla nykyaikainen kaupunki eteläisen Suomen tärkeimpien kaupunkiseutujen välissä, on laaja kielivalkoima yksi tapa näyttää se.
Matkailualan ihmisten vapaaehtoinen, haastavankin kielen opiskelu on joka tapauksessa hatunnoston arvoinen teko: yrittäjät vastaavat asiakkaan tarpeisiin, vaikka sitten istumalla nenä kiinni kirjassa talvi-iltoja. Maksu vaivasta tulee korkeintaan välillisesti, jos kohta kielitaito ei tietysti ole koskaan pahasta.
Opiskelu kertoo myös omaa kieltään siitä, että aluetta halutaan kehittää päättäväisesti myös ulkomaalaisille vieraille.