Skip to main content

Koululaisten iltapäivätoiminnalle halutaan jatkoa Särkisalossa

Särkisalossa on virinnyt huoli siitä, miten koululaiset viettävät iltapäivänsä koulun jälkeen.
Kaupungin järjestämä koululaisten iltapäivätoiminta on katkolla syksyllä, sillä 1- ja 2- luokkalaisten ikäryhmä jää alle raja-arvojen.
– Opetuslautakunnan määrittämä alaraja on kahdeksan oppilasta, mutta hakijoita on ollut kolme, täsmentää iltapäivätoiminnan koordinaattori Mervi Niemi Salon kaupungilta.

Vanhempainyhdistys miettii nyt ratkaisuja, joilla iltapäivätoimintaa saataisiin jatkettua ja jopa laajennettua.
– Alustavan kyselyn mukaan tulossa voisi olla kymmenkunta lasta, jos mukaan otettaisiin myös esikoululaisia ja kolmasluokkalaisia, summaa Särkisalon Wanhemmat ry:n puheenjohtaja Ilkka Hänninen.

Maanantaina koolla ollut yhdistys oli kutsunut vieraakseen Jaana Shelbyn, joka oli junailemassa uudenlaista kerhotoimintaa Mussaaren koululle.  
Mussaarella kantavana ajatuksena oli se, että kaikki oppilaat ovat koulussa iltapäivän ajan ja kyydit keskitettiin tiettyyn kellonaikaan. Iltapäivien ohjelmassa saattoi olla yhteistä tekemistä jollain teemalla tai vaikka vain läksyjentekoa tai vapaata pelailua.  
Kerhotoiminta tarvitsi tietyn määrän koulunkäyntiavustajan tunteja, lisäksi oli vierailevia ”sisällöntuottajia”.  
Kuluja syntyi avustajan palkasta, tiloista ja välipaloista. Tuloja tai säästöjä taas tuli muun muassa vähentyneistä koulukyydeistä, valtionosuuksista, ely-keskuksen avustuksesta ja ensimmäisenä vuotena pienistä asiakasmaksuista.  
– Lopputuloksena kaupunki säästi parituhatta euroa, Shelby muistutti.

Tiistaina ei lyöty Särkisalon osalta lukkoon mitään, mutta heitettiin ajatus muhimaan.
– Jos ei Mussaaren mallia käytetä suoraan, niin ainakin sitä voitaisiin ehkä soveltaa, toteaa Ilkka Hänninen.
Yksi kysymys liittyy henkilöresursseihin ja siihen, olisiko palkattu ihminen jonkun muun tahon kuin kaupungin palkkalistoilla.   
Mervi Niemi toteaa, että etenkään tiukassa taloustilanteessa kaupunki ei voi lähteä pyörittämään kahden, kolmen oppilaan ryhmiä.   

Jaa artikkeli:
ASDF