Lukioon on päästävä myös Perniön itäisistä osista.
Olen esittänyt kaupunginhallitukselle, että virkamiehet selvittävät nopeasti lukiolaisten ja ammattikoululaisten mahdollisuuden osallistua olemassaolevien ylästeen kuljetuksiin siten, että liikennöitsijöiden kanssa neuvotellaan taksien koot sen mukaan että kaikki mahtuvat. Koululaiset maksavat bussivuorojen taksan. Hallitukselle kerrotaan ko. toiminnan kustannukset ja sen jälkeen katsotaan mistä rahat otetaan.
Julkisuuteen tiedotetaan, että nämä koulumatkat hoidetaan jatkossakin.
Itäisen Perniön yllättäen kilpailuttamatta jätetyn linjan lisäksi periaatetta pitää soveltaa koko kaupungissa.
Asian esittely hallitukselle oli huonoa hallintoa parhaimmillaan, eli jätetään kertomatta mitä esitys käytännössä pitää sisällään. Ei voida olettaa, että me hallituksessa olisimme verranneet edellisen kilpailutuksen reitit ja huomanneet, että Tuohittu-Ylikulma-Koski puuttuu.
Virkamiesten tapa toimia maaseudun syrjäseutujen palveluiden kohdalla on kaukana ns. maalaisjärjen käytöstä. Jos on lukio ja lapsia menossa sinne, jotenkin kymmenien kilometrien matka pitää hoitaa.
Jos kaupunkiin vihdoin saataisiin luotua liikennepalvelukeskus, missä ajettavia reittejä hoidettaisiin kokonaisuuksina, niin olisi todennäköistä, että kuljettamisen ja liikenteen sektorilta saataisiin säästöä. Nyt oikea käsi ei tiedä mitä vasen huseeraa ja taksiralli ympäri kaupunkia jatkuu.
Jos tuon reitin hoito ei jostain syystä onnistu olemassaolevaa koululaisliikennettä hyödyntämällä niin seuraavaksi on neuvoteltava olemassaolevan reitin liikennöitsijän kanssa ns. bonusvuoden käytöstä ja etsittävä siihen tarvittavat varat.
Eeva Koskinen