Skip to main content

Oikea ympäristö motivoi harjoittelemaan varuskunnan pihaa paremmin

Kolme varusmiestä taisteluvarustuksessa maastoauton vierellä.

Frans Nyman, Casper Rosenlöf ja Max Lydman majoittuvat viikon Perniön kunnantalossa. Sotilaspoliisien varustuksessa on omat erikoisuutensa; siihen kuuluvat kiväärin lisäksi muun muassa pistooli, kaasusumute ja pamppu.

Perniön kunnantalon takapihalla on tämän viikon ajan ollut vihreitä autoja, piikkilankaa ja sissimuonan tuoksua.

Salo 21 –paikallispuolustusharjoitus toi Salon alueelle noin 170 varusmiestä ja kunnantalon yläkerran ovat viikoksi vallanneet Uudenmaan Prikaatin sotilaspoliisit.

Joukkue majoittuu vintillä vielä tänään ja varsinainen harjoitus levittäytyy eri puolille Saloa. Perniössä toimintaa on ollut muun muassa Teijolla ja viljavaraston alueella.
–Katseita kyllä käännämme ja kuviakin otetaan, mutta juttelemaan ei ole vielä moni uskaltanut tulla, naurahtaa joukkueenjohtaja Casper Rosenlöf.

Jo majoituskiinteistöllä saa kuvan osasta sotilaspoliisitoimintaa: rakennusta ja pihaa vartioidaan jatkuvasti.
Siitä on kyse myös itse harjoituksissa: aluevartioinnista ja esimerkiksi maalihenkilöiden etsimisestä, mahdollisesta kiinniottamisesta ja henkilöllisyyden selvittämisestä.

Siitä Nyman, Rosenlöf ja ryhmänjohtaja Max Lydman ovat yhtä mieltä, että oikeissa ympäristöissä harjoitteluun on paljon helpompi motivoitua kuin varuskunnan alueella harjoitellessa.
–Ne maastot on jo aika nähty, toteaa kouluttaja, luutnantti Kim Ekström.

Sotilaspoliisikolmikko muistuttaa, että rannikkojääkärit ovat tottuneet maasto-olosuhteisiin eikä viikko metsässä olisi ollut sikäli haaste. Toisaalta majoittumisessa oikeassa rakennuksessa on puolensa.
–Esimerkiksi vessa-asiat ja hygienian hoito ovat helpompia, muistuttaa Nyman.
Rosenlöf toteaa, että kiinteässä majoituksessa myös joukkojen toimintakyvyn ylläpitäminen on helpompaa.
–Sehän ei ole tavoite, että viikon jälkeen ollaan ihan loppu.

Koko juttu 11.3. printti -ja digilehdessä!

Jaa artikkeli:
ASDF