Skip to main content

TeijoLog käynnistää talotehtaan Taalintehtaalla

Lasse Ojasen uusin keksintö on hänelle sydämen asia, sillä keksintö tukee muun muassa terveellistä rakentamista ja säästää puuta. Lisäksi keksintöä tullaan käyttämään uudessa talotehtaassa Taalintehtaalla. – Kutsun tätä toistaiseksi Lassen naulalevyksi.

– Kun muut eivät kehitä rakennusalaa terveempään suuntaan, niin minun oli pakko tulla takaisin valmistalomarkkinoille. Onneksi minun ei tarvitse tehdä sitä  nyt yksin, TeijoConin toimitusjohtaja Lasse Ojanen iloitsee ja viittelöi TeijoLogin toimitusjohtaja Mikael Eggertin ja tuotantojohtaja Tom Ekin suuntaan.

Valmistaloja, saunoja, piharakennuksia ja muun muassa kesämökkejä puusta valmistava TeijoLog starttaa lokakuun ensimmäisenä päivänä Taalintehtaan vanhassa terästehtaassa. Eggert ja Ek ovat innoissaan yhteistyöstä.

– Tehtaan käytössä tulee olemaan 1000 neliön halli, jonka lattioita parhaillaan asfaltoidaan. Taalintehtaalla on pitkään ollut aika kuollutta, joten tämä on todella tervetullut juttu alueelle, Ek riemuitsee.

TeijoLog suuntaa katseensa paitsi saaristoon, myös vientiin.

– Saaressa rakentaminen on tunnetusti vaikeaa, mutta nyt tehtaalla voidaan tehdä talo valmiiksi ja laivalla tuoda se paikalle. Satama ja 20 tonnin nosturi avaa mahdollisuudet mihin vaan, Ojanen sanoo.

Talotehdas sinällään ei ole uusi juttu, mutta TeijoLogin rakentamistapa on. Siinä auttaa Ojasen uusi keksintö, joka on mullistava innovaatio kansainvälisestikin.

– Usein hirsirakentamisessa käytetään liimahirttä, jolloin toisiinsa liitettävien höylättyjen lankkujen väliin jää liimakalvo, eikä puu pääse hengittämään normaalisti. Yleensä silloin syntyy sisäilmaongelmia, eikä kukaan tiedä mitä hengitysilman mukana tulevat kemikaalit tekevät terveydellemme, Ojanen sanoo.

Niinpä mies kehitti naulan, jolla ei ole kantaa. Se puristetaan kahden puun väliin ja korvaa liiman.

– Tämän myötä ei tarvitse kalustoa höyläämään ponttia eli puuta ei mene hukkaan, eikä energiaa kulu sen työstämiseen. Jos naulat ovat valmistettu alumiinista, niitä voidaan työstää ilman, että koneiden terät tylsyvät.

 

Lue koko juttu torstain lehdestä.

 

Juttua muokattu 21.7.2020 klo 19.39. Liimapuu korjattu liimahirreksi.

 

Jaa artikkeli:
ASDF